ONTHAAST EN GENIET
VAN DE VELUWE

 
 

Elspeet wordt omringd door uitgestrekte bossen en heidevelden en gezellige dorpjes zoals Vierhouten  en Nunspeet in de nabijheid. Naast en tegenover ons kan je (elektrische) fietsen of een e-chopper huren bij Hazeleger of Vlijm fietsen.

Door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van wandel- en fietsknooppunten kun je zelf je route uitstippelen, maar je kunt ook onder begeleiding van een gids een natuurexcursie of wildsafari doen. Kijk eens op de site van Gerrit Rekers, Jan Niebeek of André Donkers. Of boek een mountainbike tour met GPS of gids.

Plaatsen op wandel- en fietsafstand zijn het kleinste stadje van Nederland met zijn stijlvolle landgoed, Staverden (5 km), Vierhouten (7 km), Nunspeet (10 km), Ermelo (13 km), maar ook vissersstadje Harderwijk (14 km), het koninklijke Apeldoorn (20 km) of vestingstadje Elburg (20km).

Even niet fietsen of wandelen? Dan misschien heerlijk ontspannen bij wellnesscenter de Zwaluwhoeve in Hierden, Saunadrôme in Putten of de Veluwse Bron in Emst. Of het blote voetenpad lopen of een klankschalenconcert bij centrum de Ruimte in Vierhouten. Een balletje slaan op het Rijk van Nunspeet, of een activiteit bij outdoor centrum Nunspeet.

’s Avonds heerlijk dineren met een mooi glas wijn in ons Spijslokaal (dinsdag t/m zaterdag) of in Elspeet. Ook de omringende plaatsen vindt u vele restaurants. Volop keuze!